Aalborg
Viborg

Guld til kvinderne i pistolskydning til nordisk

Af Kurt Mosgaard

De danske kvinder skød sig til guld i pistolskydning under de militære nordiske mesterskaber (MNM) i skydning, som blev gennemført fra 25. til 29. juni i Säkylä i Finland. Også de andre danske skytter høstede pænt af både hold- og individuelle medaljer, hvilket er flot i betragtning af, at de nordiske lande hører til blandt verdens bedste i skydning.

Der konkurreredes inden for forskellige discipliner efter stort set samme regler, som anvendes til olympiader og civile stævner:

- 300 m, standardgevær – præcision og hurtigskydning (herrer)
- 50 m, salongevær (kvinder)
- 10 m, luftgevær (kvinder)
- 25 m, grovpistol, præcision, duel og hurtig (herrer)
- 25 m, sportspistol, præcision, duel og hurtig (kvinder)
- feltskydning

Der skydes med særlige sportsvåben.

Kvindernes guldmedalje blev vundet i disciplinen hurtigskydning, hvor der skydes et antal fem-skud-serier på 25 meter i løbet af 10, 8 og 6 sekunder.
Sygeplejerske Pia Villemoes vandt individuelt sølv i hurtigskydning og i sportspistol, som omfatter præcision og duel-skydning.

Både herre- og kvindeholdet vandt sølvmedalje i sportspistol og grovpistol med præcision- og duel-skydning.